17 Mayıs 2015 Pazar

Gişe de bazen yalan söyler : Deliha

     Uzun bir aradan sonra geçen hafta film izleme şansı buldum. İlk izlediğim daha doğrusu izlemeye çalıştığım film Deliha oldu.

     Deliha filmi başrol Gupse Özay üzerinden dönüyor. Gupse gerçekten iyi bir oyuncu ama Deliha karakteri tam bir dişi Recep İvedik olmuş. Şimdi Şahan Gökbakar'ın da hakkını yemeyeyim. Recep İvedik serisinin ilk iki filmi basit de olsa en azından güldürüyordu. Şimdi diyeceksiniz ki Recep İvedik'e gülüyorsun da Deliha'yı neden beğenmedin diye. Belki de bir kadına yakıştıramadım o kabalıkları. Bir de Deliha karakterinin kabalığı dışında hiç bir komikliği yoktu hatta iticiydi. Leyla ile Mecnunda oynadığı tamirci çırağı Hidayet karakteriyle bende torpilli olan Cihan Ercan'ın samimi oyunculuğu filmi biraz toparlamış. Ama işin daha da ilginci filmi yaklaşık bir buçuk milyon kişi izlemiş ve bir çok sinema sitesinde izleyiciden olumlu puan almış.

     Deliha'dan sonra senaryosunu Engin Günaydın'ın kendisinin yazdığı ve başrolünde oynadığı İçimdeki Ses filmini izledim. Arada ciddi bir özen ve kalite farkı olduğunu baştan belirtmeliyim. Engin Günaydın kendisi gibi muhafazakar bir ailede büyüyüp büyükşehirde bocalayan içine kapanık Selim karakteriyle Batılı bir ailede daha rahat büyüyen aklına eseni yaşayan Ayşıl karakterinin birbirine aşık olmasını ve karakterlerde yaşanan değişiklikleri anlatan bir senaryo yazmış. Ve gerçekten de hem Engin Günaydın hem de Leyla Tuğutlu rollerinin hakkını vermişler. Ama film gişe de karşılığını 400 küsür bin seyirciyle almış. Gişenin gerçekten adaleti yok.

Görüşmek üzere...

1 yorum :

  1. Geçen günlerde bir tv kanalında SES fliminin reklamını gördüm ve içinde Engin Günaydın olunca seyretmeliyim dedim. Malesef ki filmin başlarında kanal değiştirdim.çünkü bir ailenin izleyebileceği bir film değil. Cinsel içerikli sahneler çoğunlukta. Bu yüzden gişesinin düşük olması normal.

    YanıtlaSil