Yaşadığım şehirlere, hep daha da güzelleşmesi için neler yapılabilir gözüyle baktım. Afyon için de kendimce önerilerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Afyon'da sokaklar temiz, öyle yol kenarlarında çöp yığınları göremezsiniz. Şehir merkezinde mahalle sakinleri çöplerini belediyenin belirlediği saatler (akşam 8-9) dışında dışarı çıkartmıyor. Belki yeteri kadar geri dönüşüm kutusunun (plastik, kağıt, cam) olmaması bir eksiklik olarak not edilebilir. Tabi geri dönüşüm kutularını koymak da yetmiyor bilincin halk da yerleşmesi vakit alıyor. Afyon kendiliğinden dönüşen bir şehir, birçok yerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Hafriyat kamyonları sokakları toz toprak içerisinde bırakıyor. (Özellikle de Afyon park Avm inşaatı çevresi)
Şehir içerisindeki otobüs durakları gayet güzel olmuş. Ama otobüs durakları isimlendirilir ve belediyenin internet sitesindeki kent rehberiyle entegre edilirse özellikle Afyon'a ilk kez gelenler için çok iyi olur. Kent Rehberinde yapılacak ufak değişikliklerle internet üzerinden gideceği güzergahı seçecek olan vatandaş hangi otobüslere nereden binebileceğini öğrenmiş olur.
Afyon'un sembollerinden olan Karahisar kalesi 226 m yükseklikte ve ulaşmak için 565 basamak çıkmanız gerekiyor. 2014 yılı ocak ayında Afyon Belediyesi kaleye olan ulaşımı kolaylaştırmak için gazetelere ilan vererek çözüm önerileri aramış ama üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen şu an için yapılan bir şey yok. Afyon Belediyesinin proje ve ihale süreçlerini hızlandırıp Karahisar kalesini daha ulaşılabilir kılması Afyon'un vizyonu için şart. Afyon manzarasını izleyen vatandaşlar projelendirilecek teras kafede Afyon'un meşhur lokumu eşliğinde çayını kahvesini yudumlayabilir.
Afyon şehir merkezinde ciddi şekilde yeşil alan ve oyun parkı ihtiyacı var. İnsanların soluklanabileceği, çocukların oynayabileceği şehir parklarının yapılması Afyon için elzem.
İnşallah aklıma geldikçe önerilerimi yazmaya devam edeceğim.
0 yorum :
Yorum Gönder