11 Mayıs 2015 Pazartesi

Darbeci Kenan'a Devlet Töreni Yakışmaz

     Kenan Evren Paşa son ve daimi ikamet yeri olan ahirete 98 yaşında kavuştu. Evren Paşa 1980 darbesinin mimarı, önünde herkesin dik çöktüğü diktatör, arkasından ağlayan oldu mu bilmem ama ben öldüğüne üzüldüm; daha da yaşamasını, can çekişmesini, bir yüz yıl daha sürünmesini isterdim. Bu ülkedeki adalet düzenine inanmadığım için; adalet sağlanmadan, yaptıklarının hesabını vermeden hapse girmeden öldü edebiyatı yapmayacağım. Çünkü biliyorum ki Yüce Allah'ım (c.c); yüzlerce kişi öldüren, binlerce kişiye işkence eden, gözaltılarda kaybeden bir insan müsvettesine gereken cezası verecektir. Sadece göz altılarda çocuklarını kaybeden cumartesi annelerinin hakkına karşılık terazisine ne koyabilecek ki?

      Devlet hep katıdır. Hani bir şey söyleceksen önce bir destur çekmen bin düşünüp bir rica etmek gerekir ki derdini anlatabilesin. 1995’ten beri yakınlarının katillerini, çocuklarının mezar yerleri soran Cumartesi Anneleri’ne devlet cevap verdi mi? Kaale bile almadı almamaya da devam ediyor. Darbecilere bile yargı yolu tam 30 yıl sonra 2010 yılında açıldı.

      Ak Parti hükumetleri (özellikle ilk iki hükumet dönemi) bu ülkedeki bir çok anti demokratik uygulamaya son verdi. OHAL'in kaldırılması, karakollarda işkencesinin rutin uygulama olmaktan çıkarılması, DGM'lerin kapatılması, 301. madde değişikliği vb. ciddi ve önemli reformlardı. Ama şu katile devlet töreni düzenleme saçmalığı nereden çıktı Allah (c.c) aşkına. 

     Sayın Başbakanım annenizi bu kadar severken, anneleri hep ayakları öpülesi insanlar olarak görürken (en son reklam filmi gerçekten güzel olmuş bu arada) binlerce anneyi üzen, kahreden, ocağına ateş düşüren bu zata 'vatandaşın' parasıyla tören düzenlemek içinize siniyor mu? Başbakanım bakanlar kurulu toplayın ve bu ucube töreni düzenlememe kararı alın ve tarihe geçin. Ahmet Hocam başbakan kimliğiniz buna izin vermiyorsa devlette teamüller var diyorsanız bu gece için apoletlerinizden kurtulun ve sadece bir alim olarak bir baba olarak karar verin.

     Farklı Başbakan Ahmet Hocam'a selam ile....

0 yorum :

Yorum Gönder