5 Mayıs 2015 Salı

Afyon'da Sizi Karşılayan Şirin Otogar: AFTAŞ



       Mart ayının ilk günleri Afyon çelik gibi soğuk... Afyon otogarı esnafın büyük gayretleri sonucu tertipli ve düzenli şirin bir otogar olmuş. Tuvaletleri lavaboları temiz. Şehir merkezine gidemeyecekler otogarın kendi markası adı altında (Aftaş) satılan lokum, pişmaniye, köy ekmeği vb. yöresel ürünlerden rahatlıkla alabilir.

      Otogardan merkez ilçe içerisinde bir kaç güzergahta karşılıklı ücretsiz servisler çalışıyor. Bazı güzergahlar saat başında bazıları ise buçuklu saatlerde. Belki bu servislerin sefer aralığı yarım saate düşürülebilir. Yoksa bir kaç dakikayla servisi kaçırıp bir saat beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. 
   
       Asıl sıkıntı aslında merkez-otogar güzergahında: Durağa gelmeden önce bilet kestiğiniz acenteyi arayıp hangi durakta beklediğinizi söylüyorsunuz. Bu önemli yoksa gecenin bir yarısı taksi durağı aramak zorunda kalırsınız ki otogar merkeze uzakça bir yerde. Bir buçuk saat önce servise biniyorsunuz ve otobüs kalkış saatinden yaklaşık bir saat önce otogarda oluyorsunuz. Yolcular otogardan alışveriş yapsın yesin içsin diye mi öyle planlanmış bilmiyorum ama bir saat beklemek sıkıcı olabiliyor. İşte bu sebepledir ki gündüz saatlerinde herkes servisler yerine o güzergahtaki minibüsleri kullanıyor.

        Benden bugünlük bu kadar görüşmek üzere...

0 yorum :

Yorum Gönder