24 Mayıs 2015 Pazar

Bu Güzel Adamlar İdamdan Korkar Mı Sandın


    Geçtiğimiz hafta içinde Cunta tarafından İhvan-ı Müslimin hareketinin önde gelen isimlerinden devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Yusuf el-Karadavi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve İsam el-Aryan'ın da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında idam kararı verildi.

     İhvan-ı Müslimin; Mısır'da yıllarca siyasetten uzak durmaya çalışmış, Mısır'daki mevcut sistemi kökten reddetmiştir. Fakat batının ve özellikle ABD'nin yönlendirmesiyle ve Ak Partinin rol modelliğiyle İhvan hareketi HAP partisini kurdu ve akabinde iktidar oldular böylece halkın büyük desteği Muhammed Mursi'ye cumhurbaşkanlığının kapılarını açtı. ABD yönetimi Mursi'yi Türkiye'deki Erdoğan gibi müslüman halkla arasını iyi tutabilecek bir kahraman figürü olarak belirledi ve Mısır devrimini Mursi üzerinden çalmayı planladı. Mursi'nin seçilmesinin ardından ABD Dışişleri bakanı Hillary Clinton'un Kahire ziyaretindeki samimi tavırlarını hatırlayın. Ama Mursi ne zaman "haddini aşarak" büyük düşünmeye başladı ve Camp David antlaşmasının iptalinden, Süveyş Kanalının gelirini bölge ülkeleriyle adil paylaşmaktan bahsetti, kısacası Ortadoğu'da ben de varım dedi kendi sonunu hazırladı. ABD böylece Mursi'nin kendisine Mübarek gibi kukla olmayacağını tam aksine Seyyid Kutup, Hasan El Benna'dan beri süre gelen bu coğrafyanın en köklü fikir siyaset ve aksiyon hareketi İhvan'ın dava adamı olduğunu anlamış oldu. Ve bir kaç günde yüzlerce kişinin canları pahasına kurduğu devrimi ellerinden aldı.

        Cunta'nın verdiği idam kararlarına İhvan-ı Müslimin hareketini sisteme entegre etmek için çaba gösteren "demokrasi" aşığı batılı devletlerden her hangi bir tepki gelmedi. Batının gözünde değerli olmanız için seçilmiş olmanız da bir şey ifade etmiyor. Irak'a, Afganistan'a müdahale ederken demokrasiyi bahane edenler Mısır'daki demokrasiyi menfaatleri için Sisi'nin diktasına feda etmiştir. 

     Şimdi Sisi'nin yaptığı devrimin intikamı almak. Allah dilerse o güzel insanlar bir firavunun elinden şehadeti tadar ama insanlar can verse de fikirler hep yaşar.

    Allah hakkımızda hayır olanı versin.






0 yorum :

Yorum Gönder