8 Mayıs 2015 Cuma

Afyon'da Hıdırellez ve Uçurtma Şenliği


     06 Mayıs çarşamba günü Afyonkarahisar Belediyesinin düzenlediği uçurtma şenliklerine katılmak üzere ilk kez Hıdırlık'a gittik. Hıdırlık Afyonluların piknik yapabileceği çocuklarıyla beraber nefes alabilecekleri güzel bir mesire alanı. Hıdırlık'a bebek arabası, tekerlekli sandalye veya bisikletleriyle gideceklerin Yüksel et'in olduğu köşeden asfalt yolu kullanmaları tavsiye edilir. Müzenin yanından çıkan yol antik görünümlü taşlarla döşenmiş güzel de olmuş aslında ama engelli, bisikletli ve çocuklu vatandaşlarda düşünülüp en azından bir kaldırım yapılabilirdi.

     Uçurtma şenliğine biraz gecikmeyle yokuş yukarı zorlu bir yolculuk sonrasında varabildik. Özel Park Koleji Halk Oyunları Ekibinin gösterisi gayet güzeldi. Daha sonrasında dereceye giren yarışmacılara Afyon Valisi Hakan Yusuf GÜNER ve Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN tarafından ödülleri verildi. Hatıra fotoğrafı çekilirken Vali ve Belediye Başkanının hemen önünde yaşanan protesto şoku hemen atlatıldı. (Yarışmacının üç boyutlu uçurtması uçamadığı için elenmişti. Buna kızan genç protokolün önünde uçurtmasını paramparça etti.)

      Gelelim Belediye Başkanı Burhanettin Bey'in fark etmeden yaptığı nezaketsizliğe. Burhanettin Bey en güzel uçurtma ödülünü alan uçurtmayı bir çocuğa hediye etmek istedi ve tribünlere dönerek anne veya babasını kaybetmiş çocuk var mı diye sordu. Başkan kürsüye çıkmadan bu organizasyon tamamlanıp uçurtmanın kime hediye edileceği belirlenemez miydi? Yahut daha sonrasında da hediye edilecek çocuk "sessizce" belirlenemez miydi? Başkanın kurmayları ne işe yarar o zaman?  Öksüz kardeşimizi rencide etmeye hakkımız var mı? Anlaşılan ülkemiz siyasetçilerinin bürokratlarının daha öğreneceği çok nezaket kuralı var.

      Dönüş yolunda gördüğüm bir eksikliği de bir kaza neden olmadan önlemi alınsın diye paylaşarak yazımı bitireyim. Dem Kafe'nin hemen yanındaki şelale gerçekten güzel görünüyor. Ama çıkış için engelli rampası unutulmuş ve daha da elzem olan bir tarafında havuz olmasına rağmen epeyce yüksek olan merdivenlere korkuluk yapılmamış. İlgililerin dikkatine!

      Görüşmek üzere....

0 yorum :

Yorum Gönder