12 Ekim 2017 Perşembe

Afyonkarahisar Takımına Sahip Çıkıyor: Afjet Afyonspor 1. Lige Yürüyor!

Bundan bir buçuk yıl önce BAL şampiyonluğu sonrasında "Takım üzerine düşeni yaptı, şimdi sıza bizde. Afyonkarahisar halkı olarak şehrin takımı Afjet Afyonspor'a sahip çıkmalıyız. Biz destek olur stadı doldurursak inşallah Afyon Arena Stadında bir kaç sezon içinde PTT 1. Lig maçlarını izleriz. Hatta iş adamları taşın altına elini koyarsa Afjet Afyonspor Süper lige bile yükselir." diye seslenmiştim. (linki buradadır) 

Hayal ettiğimiz gibi de oldu: Afyonlular öyle bir destek verdiler ki takıma; yeni stadı hiç boş bırakmadılar hatta Darıca Gençlerbirliği maçında 15 bin 560 taraftar ile seyirci rekoru kırıldı. Şehrin bu desteği takımı ulaşılamaz bir başarıya taşıdı Afjet Afyonspor yeni stadında oynadığı 40 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Salih SEL şehrin takımı Afjet Afyonspor'un başkanı olarak elini taşın altına, bedenini yeni ismiyle Afyonkarahisar Yeni Şehir Stadı'na, gönlünü mor-beyazlı formaya koydu ve teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in liderliğinde Ayonkarahisar'a ilk sezonunda 3. lig şampiyonluğunu yaşattı. Ağustos ayı itibariyle de bayrak yarışını Söz Marketler sahibi Ali Rıza Gürakar alarak kulüp başkanı oldu. 



Afjet Afyonspor 2017-2018 sezonuna fırtına gibi başladı ve ilk yedi hafta sonunda 2. Lig Kırmızı Grupta liderin sadece 5 puan arkasında 4. sırada. Evinde oynadığı tüm maçları kazanan Afjet Afyonspor grubun en az gol yiyen 2. takımı. Geçen sezon takımının şampiyonluğunda attıkları 32 gol ile büyük pay sahibi olan Fatih Şerifoğlu ve Yasin Yener bu sezonda taraftarın göz bebekleri. Fatih Şerifoğlu yaşadığı sakatlık sonrası sahalara dönünceye kadar, geçen sezon devre arasında takıma katılan Oltan Karakullukçu attığı 5 golle nöbeti devralmış durumda.


Haydi mor-beyazlı formaya ter akıtan yiğitler! Haydi Kalehisar, Afyok ve 03 Taraftar Grupları! Haydi Afyonlular! inşallah 1. Lig bizi bekliyor. 


1 yorum :

  1. Menemenspor'umuz varken işiniz zor arkadaşlar.Haftaya liderliği bir daha hiç vermemek üzere alıp şampiyonluğa yürüyoruz.

    YanıtlaSil