25 Eylül 2016 Pazar

Afyon'da Market Alışverişi Nereden Yapılır?


















     Afyonkarahisar'da diğer şehirlerde de bulunan büyük zincir marketlere (Bim, A101, Şok vb.) her köşe başında ulaşmak mümkün. Afyonkarahisar şehri bakkal alışverişi alışkanlığını az da olsa devam ettiriyor. Bakkallarda ekmek arası sandwich yaptırıp açlığınızı yatıştırabilir, mahallede biraz eskidiyseniz veresiye bile yazdırabilirsiniz.

     Afyonkarahisar'ın kendine has zincir marketleri ise: Söz, Halil Pekdemir Çiftliği, Yakamoz, Alp ve Kent Süpermarketleri. Ayrıca çarşıda bir çok yerde şarküteri alışverişi yapabileceğiniz İşlek Gıda'nın şubeleri mevcut. Kendi üretimini yaptığı yumurta ve piliç eti çeşitleri ile kesimini kendi yaptığı dana sucuk ve pastırma çeşitlerini Ambaryolu, Ziraat Bankası yanı, Bankalar caddesi şubelerinden alıp tüketebilirsiniz.

    Marketlerden bahsetmeye şehrin en eskisi Yakamoz'dan başlayalım. Kurtuluş, Ataköy, Güvenevler şubeleriyle hizmet veren Yakamoz AVM ayın belli zamanlarında indirime gitmekte olup gazete satışı da mevcuttur.

     Alp Süpermarketleri Gazlıgöl, Ambaryolu ve Fatih şubeleriyle hizmet vermektedir. 2015 yılı Nisan ayında hizmete başlayan Kent Süpermarket Ataköy-Harbiş kavşağında tek şubesiyle hizmet vermekte olup belli aralıklarla ciddi indirimler yapmaktadır.

     Şimdi sıra şehrin en büyük yerel market zincirleri olan Söz ve Halil Pekdemir Çiftliği Marketlerine geldi.

      Söz Marketleri 2010 yılından beri Afyonkarahisar'da hizmet vermektedir. Aynı zamanda bir çok markanın şehir içi dağıtımını yaptığı için toptancı olmasının avantajı ile önemli indirimler yapabilmektedir. Harbiş, Mecidiye, Kanlıca, Müze, Çavuşbaş, Üniversite Yurtları, Erenler, Yeşilyol, Sahipata, Uydukent, Fatih, Toki, Eşrefpaşa, Hanönü, Anbaryolu ve Ordu Bulvarı şubeleriyle 16 noktada Afyonlulara hizmet vermektedir.

     Afyonkarahisar'ın en yenisi Halil Pekdemir Çiftliği ise bir yıllık bir süre içinde 11 şubeye ulaşarak şehrin perakende sektörüne yön vermeye başladı. Kasımpaşa, Dumlupınar, Yenice, Yeşilyol, Fevzi Çakmak, İstiklal, Hattat Karahisar, Mecidiye, Kadınana ve Müze şubeleriyle ayın belli günlerinde belli ürünlerde yarı yarıya varan indirimler yapıyor. Böylece Halil Pekdemir Çiftliği kısa sürede kendi müşterisini oluşturdu.

     Hayırlı alışverişler...