25 Aralık 2015 Cuma

Afyon D.M.O. Arazisi Neyi Bekliyor?



    Afyon Çimentonun yanı başında, katlı pazar yeri (çarşamba pazarı) karşısında yer alan Afyon Devlet Malzeme Ofisi Müdürlüğü 2008 yılında kapatıldı. Özelleştirme İdaresine devredilen 12.890 m2 yüzölçümlü arazi haziran ayında Konfor Gayrimenkul şirketine 7 milyon 100 bin liraya satıldı.


     Geçen altı aya rağmen, Konfor Gayrimenkul firması tarafından DMO arazisinin nasıl değerlendireceği hakkında bir açıklama yapılmadı. Mevcut binaların yıkımı yapılmadığı için atıl şekilde duruyor ve bu haliyle uyuşturucu kullananlara, sarhoşlara ev sahipliği yapıyor. Terk edilen binaların her yerinde içki şişeleri, bali ve tiner kutularına rastlamak mümkün.


     Konfor Gayrimenkul'ün yıkım işlemlerine başlamak için Afyon Çimentonun taşınmasını bekliyor olabileceği o yüzden yıkıma başlamadığı düşünmek gayet mantıklıdır. Fakat katlı pazar yerinin açılması ve son olarak Afyon Park AVM'nin hizmete girmesiyle gayet işlek bir hal alan yol üzerinde bulunan DMO arazisi için en kısa süre içerinde nasıl kullanılacağı hakkında karar alınmalıdır. Ve bu süre zarfında her hangi bir suça mahal vermeden Afyon Belediyesi ve Emniyeti tarafından  gereken önemler alınmalıdır.