12 Kasım 2015 Perşembe

Gerçekten Derdiniz Başörtüsü mü?


     Kaçma riski bulunmayan bir kimseye hangi kimlikte olursa olsun kelepçe takılmasına şiddet gösterilmesine karşıyım. Ki başbakan gereğini yapmış, soruşturma başlatmış ve akabinde emniyet müdürünü görevden almıştır. Ama bu ülkede başörtülü kızlar bileğinin hakkıyla kazanarak geldikleri üniversitelerden sürüklenerek dışarı atılırken "Başörtüsü füruattır. Teferruatlara takılmayın." diye vaaz veren çakma hoca efendilerin “Tarihin hiçbir döneminde hiçbir yezid, hiçbir haccac, hiçbir zalim tarafından bu zulüm uygulanmadı.” demesi beni çileden çıkarıyor. Peygamber efendimizin rüyalara girip tweetleri katlayın dediğini söyleyen bu zatlar iktidarlar değişse de takır takır işleyen çarklarının bozulmasının derdiyle başörtüsü sevdalısı oluverdiler.

      Kendini kainat imamı zanneden zat! Bu ülkede insanların geleceğinin önüne sırf baş örtülü diye setler vurulurken neden cemaat ablalarının başını açtırdın? İnsanlar yüreklerinin yangınıyla yapılan zulmü haykırırken neden cemaat mensuplarına meydanları yasakladın? O meydanları yasakladığın ablalar abiler şimdi bizzat senin emrinle sırf Erdoğan düşmanı oldukları için CHP-MHP-HDP mitinglerinde fink atıyor. Zamanında Merve Kavakçı’yı cinnet geçirerek “had bildirerek” dışarı atan Ecevit’e sırf okullarınıza karşı iyi tutum sergiledi diye çarkınıza karışmadı diye (haşa) şefaatçi olmadın mı?

     Çakma Hoca Efendi şimdi üzerine devredilen görevi yerine getirememenin üzüntüsüyle sahiplerine karşı mahcup. Ah ne güzel olacaktı şu 2012’de MİT Başkanı Hakan Fidan üzerinden Erdoğan’ı devirip “güneydeki dost ülke” adına one minute’nin ve Mavi Marmara’nın intikamını alıverseydi? Hadi o olmadı Gezi, 17 Aralık ve Mit tırları baskını düzenleri de boşa gitti? 7 Hazirandan sonra yönetimde de kaos çıkmadı? Hele şu 1 Kasım yok mu 1 Kasım. Bu milletin yatacak yeri yok. Hoca’ya bu yapılır mı? Nasıl uyuyacak şimdi o mütevazi villasında rahat rahat? Ama pes etmek yok direnmek lazım nasıl olsa kainat imamından cennette rezervli “Meryem validemiz, Hatice validemiz, Ayşe validelerimizin mertebeleri” (tövbe haşa) hazır. (Dikkat kinaye var.)


     “Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet” olan hareketin tabanına belki artık umutsuzca ama inatla sesleniyorum: Tüm bu olanlara dışarıdan bakın. Bediüzzaman'ın neredeyse tüm talebeleri Gülen’i terk etmişken siz kime karşı kimlerlesiniz? Sol hareketin yıllarca sömürdüğü alevi yurttaşlara döndünüz. Şu yapılanları Gülen hareketi değil de başka bir cemaat yapsaydı ne derdiniz? İhaneti görün ve yeter artık deyip aramıza dönün.